Pittige zuurkool stamppot met kippenballetjes

Benodigdheden:

1 kilo zoete aardappels, geschild en in stukjes
1 pakje zuurkool (500 gram)
500 gram kipgehakt, in balletjes
2 ananasschijven, in stukjes
2 el. rijstolie
1 el rode curry pasta
1 scheutje kokosmelk

Bereiding:

1. Zet de zuurkool en zoete aardappels in twee verschillende pannen op het vuur. Bereid de zuurkool volgens de verpakking en kook de zoete aardappel kook je tot deze gaar is.
2. Bak ondertussen de gehaktballetjes in 1 el rijstolie.
3. Giet de aardappels en zuurkool af en stamp deze tot een egale stamppot. Voeg hierna de ananasstukjes toe.
4. Verhit een el. rijstolie in een koekenpan met dikke bodem. Roerbak de rode curry pasta totdat het aroma vrij komt. Voeg de stamppot toe en verwarm deze nog vijf minuten op hoog vuur. Voeg op het laatst een scheutje kokosmelk toe om de stamppot wat smeuïger te maken.
5. Serveer met de kipballetjes.