Saucijzenbroodjes

12 stuks

Benodigdheden:

300 gram gehakt naar keuze (bijv. vegetarisch gehakt)
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl rode curry pasta
2 el panko
4 plakjes bladerdeeg
1 geklopt ei
zout en peper
4 plakjes bladerdeeg
optioneel: sesamzaadjes

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Meng het gehakt met de rode curry pasta, kruiden en panko. Breng op smaak met zout en peper.
– Rol vier staven van het gehaktmengsel in de lengte van het bladerdeeg.
– Leg een gehaktstaaf op een plakje bladerdeeg en klap het bladerdeeg dubbel. Plak de randjes aan elkaar met een beetje opgeklopt ei. Herhaal dit voor de andere plakjes bladerdeeg.
– Snijdt de staafjes bladerdeeg met vulling in drie stukken. Bestrijk met het losgeklopte ei en strooi er naar eventueel sesamzaadjes overheen.
– Zet de broodjes voor ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
– Serveer warm.