Thaise gele curry

Benodigdheden:

200g  vlees/vis*, in stukjes gesneden (*naar keuze)
30g Sutharos gele curry pasta
2 el. rijstolie
165 ml Sutharos kokoscrème
350 ml water
1 ui, schoongemaakt en in stukjes gesneden
2 aardappels, geschild en in stukjes gesneden (optioneel zoete aardappel)
1/2 tl. suiker
1 el. Sutharos vissaus
3 rode chilipepers in kleine stukjes (optioneel)
korianderblaadjes / basilicum (optioneel)

Bereiding:

  1. Verhit de rijstolie in een wok op medium hittebron en bak de Sutharos gele curry pasta ongeveer 1 minuut, voeg dan de kokoscrème toe, roer goed door en roerbak totdat zich een aroma ontwikkelt.
  2. Voeg het water toe en laat aan de kook komen.
  3. Dan voegt u het vlees of vis, de ui en aardappels toe en brengt u op smaak met suiker en de vissaus.
  4. Laat het gerecht nog even garen en voeg optioneel als garnering de chilipepers, de kaffir limoenblaadjes of basilicum toe (pas op: chilipepers kunnen erg pittig zijn!).
  5. Dien het gerecht op in een serveerschaal. Eet smakelijk.

U kunt het gerecht serveren met gekookte Thaise jasmijn rijst, noedels of aardappels naar wens. Daarbij kunt u alle soorten vlees, vis of groenten gebruiken naar keuze. Door suiker naar wens toe te voegen kunt u een gerecht milder maken.

Na gebruik van de Sutharos gele curry pasta, brengt u een laagje (rijst)olie aan in het potje zodat deze langere tijd houdbaar is in de koelkast (zorg wel dat de deksel en randen goed schoon zijn).