Thaise groene curry

Benodigdheden:groene curry recept

20 g Sutharos Groene curry pasta
2 el. rijstolie
165 ml Sutharos kokosmelk
200 g vlees/vis*, in stukjes gesneden (*naar keuze)
100 g (Oosterse) wokgroente naar keuze
120 ml water
2 el Sutharos vissaus
1 el suiker
1 rode chilipeper in kleine stukjes (optioneel)
2-3 kaffir limoenblaadjes (optioneel)
10 blaadjes basilicum of koriander (optioneel)

Bereiding:

  1. Verhit de rijstolie in een wok op medium hittebron en bak de Sutharos groene curry pasta ongeveer 1 minuut, voeg dan de kokoscrème toe, roer goed door en roerbak totdat zich een aroma ontwikkelt.
  2. Voeg het water toe en laat aan de kook komen.
  3. Dan voegt u het vlees of vis en de wokgroente toe en brengt u op smaak met suiker en de vissaus.
  4. Laat het gerecht nog even garen en voeg optioneel de basilicum, chilipeper en kaffir limoenblaadjes toe (pas op: chilipepers kunnen erg pittig zijn!).
  5. Dien het gerecht op in een serveerschaal. Eet smakelijk.

U kunt het gerecht serveren met gekookte Thaise jasmijn rijst, noedels of aardappels naar wens. Daarbij kunt u alle soorten vlees, vis of groenten gebruiken naar keuze. Door suiker naar wens toe te voegen kunt u een gerecht milder maken.

Na gebruik van de Sutharos groene curry pasta, brengt u een laagje (rijst)olie aan in het potje zodat deze langere tijd houdbaar is in de koelkast (zorg wel dat de deksel en randen goed schoon zijn).

In Beeld: