Thaise massaman curry

Benodigdheden:

200g vlees/vis*, in stukjes gesneden (*naar keuze)
30g Sutharos Massaman curry pasta
2 el. rijstolie
165ml Sutharos kokoscrème
350ml water
1 ui, schoongemaakt en in stukjes gesneden
2 aardappels, geschild en in stukjes gesneden (optioneel zoete aardappel)
20 pinda’s / 3 kardemompeulen / 2 kaneelstokjes, +/- 3-5 cm lang / 1 steranijs / 5 zwarte pepers
2-3 laurierblaadjes
1 el. tamarinde pasta
2 ½ tl. suiker
1 el. Sutharos vissaus
korianderblaadjes / basilicum (optioneel)

Bereiding:

  1. Verhit een wok op medium hittebron en voeg de pinda’s, kardemom, kaneel, steranijs en zwarte peper toe en rooster deze totdat zich een aroma ontwikkelt. Schep deze uit de wok in een kom.
  2. Verhit de rijstolie in de wok op medium hitte en voeg de Sutharos Massaman curry pasta ongeveer 1 minuut toe of totdat zich een aroma ontwikkelt. Voeg dan de kokoscrème toe, roer goed door en roerbak totdat zich een aroma ontwikkelt.
  3. Voeg het water toe en laat aan de kook komen.
  4. Dan voegt u het vlees of vis, de ui, aardappels, de kom met geroosterde ingrediënten en tevens de laurierblaadjes toe. Breng deze op smaak met suiker, vissaus en evt. tamarinde pasta. Laat dit op laag vuur 20-30 minuten sudderen.
  5. Voeg optioneel als garnering koriander of basilicum toe.
  6. Dien het gerecht op in een serveerschaal. Eet smakelijk.

U kunt het gerecht serveren met gekookte Thaise jasmijn rijst, noedels of aardappels naar wens. Daarbij kunt u alle soorten vlees, vis of groenten toevoegen naar keuze. Door suiker naar wens toe te voegen kunt u een gerecht milder maken.

Na gebruik van de Sutharos Massaman curry, brengt u een laagje (rijst)olie aan in het potje zodat deze langere tijd houdbaar is in de koelkast (zorg wel dat de deksel en randen goed schoon zijn).