Thaise rode curry

Benodigdheden:soep

200 g vlees/vis*, in stukjes gesneden (*naar keuze)
20 g Sutharos rode curry pasta
2 el. rijstolie
165 ml Sutharos kokoscrème
120 ml water
100 g (Oosterse) wokgroente naar keuze
1 el. suiker
2 el. Sutharos vissaus
2-3 kaffir limoenblaadjes (optioneel)
1 rode chilipeper in kleine stukjes (optioneel)
korianderblaadjes / basilicum (optioneel)

Bereiding:

  1. Verhit de rijstolie in een wok op medium hittebron en bak de Sutharos rode curry pasta ongeveer 1 minuut, voeg dan de kokoscrème toe, roer goed door en roerbak totdat zich een aroma ontwikkelt.
  2. Voeg het water toe en laat aan de kook komen.
  3. Dan voegt u het vlees of vis en de wokgroente toe en brengt u op smaak met suiker en de vissaus.
  4. Laat het gerecht nog even garen en voeg optioneel als garnering de chilipepers, de kaffir limoenblaadjes, de basilicum of koriander toe (pas op: chilipepers kunnen erg pittig zijn!).
  5. Dien het gerecht op in een serveerschaal. Eet smakelijk.

U kunt het gerecht serveren met gekookte Thaise jasmijn rijst, noedels of aardappels naar wens. Daarbij kunt u alle soorten vlees, vis of groenten gebruiken naar keuze. Door suiker naar wens toe te voegen kunt u een gerecht milder maken.

Na gebruik van de Sutharos rode curry pasta, brengt u een laagje (rijst)olie aan in het potje zodat deze langere tijd houdbaar is in de koelkast (zorg wel dat de deksel en randen goed schoon zijn).