Thaise Shakshuka

2 personen

Benodigdheden:

1 el. rijstolie
1 teentje knoflook
1 el. gele curry pasta
400 gram Thaise wok groente
1 blik tomatenstukjes
4 eieren
1 zak cassave kroepoek

Bereiding:

1. Zet een koekenpan met 1 el. rijstolie op hoog vuur. Knijp het teentje knoflook boven de pan uit, voeg de gele curry pasta toe en bak dit voor ongeveer een minuut.
2. Voeg de Thaise wok groente toe en wok voor ongeveer 5 minuten. Goed roeren, zodat de smaken zich goed vermengen.
3. Voeg het blik tomatenstukjes toe en laat het gerecht 10 minuten pruttelen op laag vuur.
4. Maak vier kuiltjes in de pruttelende tomatensaus. Breek hier een voor een de eieren in. Doe de deksel op de pan en laat 5-10 minuten zachtjes doorkoken totdat de eieren de gewenste garing hebben bereikt. Hou er rekening mee dat de eieren nog nakoken in de saus nadat deze van het vuur is.
5. Haal de pan van het vuur en kruimel er wat cassave kroepoek over heen.
6. Serveer met de overige kroepoek.